Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - Ivan Smiljkovic

Stranice: [1] 2 3 ... 22
1
Ekstremni sportista ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao čovek koji je surfovao na najvišem talasu.


Geret Maknamara uhvatio je "čudovišni" talas od 27 metara u novembru prošle godine u Praji do Norte u Portugalu, gde duboki podvodni kanjoni dovode vodu iz Atlantskog okeana i tako prave džinovske talase, pa je ova plaža omiljeno okupljalište avanturista.

 Maknamara (44) već deset godina traga za najvećim talasom koji bi osvojio na dasci, a sada je Ginisova knjige rekorda zvanično prepoznala njegov rekord.

 "Prizor je bio neverovatan. Jahali smo na talasima visokim oko 20 metara, a kada se Geret spremio, odjednom se pojavio ogroman talas. Bilo je nestvarno", rekli su surferi Endru Koton i Al Meni, koji su ovekovečili Maknamarinu avanuru.

 Prethodni rekord u surfovanju na najvećem talasu držao je Majk Parsons, koji je 2001. "uzjahao" talas visok 23 metra.

 Pogledajte.

Not a valid youtube URL

2
Na Mašinskom fakultetu u Beogradu policija je jutros pronašla automatsku pušku M-70A, rečeno je Tanjugu u MUP-u Srbije.


Puška je pronađena u ventilacionom otvoru, a policija je još na fakultetu i istraga je u toku, rečeno je u MUP-u.

 Kako prenosi "Blic" na fakultetu je nađen "kalašnjikov" sa okvirom punim municije.

 Oružje je našao radnik Z. S. u starom delu zgrade fakulteta.

 "Popravljao sam ventilacione cevi kada sam primetio da u njima nešto ima. U početku nisam uspeo da izvučem, ali kada sam najzad uspeo, video sam da je to automatska puška, umotana u duksericu", kaže Z. S.

 Dekan Mašinskog fakulteta Milorad Milovančević potvrdio je da je oružje nađeno, ali ni on nije znao više detalja o ovom incidentu.

 "Puška je sklonjena na sigurno, a u toku je istraga koja će pokazati otkud se puška našla na fakultetu", rekao je Milovančević za "Blic".

 (MONDO)

3
Ankete / Odg: Koliko vremena dnevno provodite uz racunar?
« poslato: Maj 06, 2012, 09:03:14 pre podne »
Vikendom od 7 ujutru do 12 uvece (tako nekako otprilike :D ) jedva cekam raspust XD

4
IT Vesti / Youtube automatski konvertuje video u 3D
« poslato: April 07, 2012, 10:14:16 posle podne »

PROŠLOG septembra jutjub (YOUTUBE) je počeo da nudi nove alatke koje korisnicima omogućavaju da svoje 2D video snimke konvertuju u 3D samo jednim pritiskom na taster miša. Tada je sve još bilo u fazi testiranja pa je konvertovanje bilo dostupno samo kreatorima videa, a sada je objavljena beta verzija koja je dostupna svima – i kreatorima i gledaocima – putem opcije koja automatski pretvara kraće video snimke u rezoluciji 1080p u trodimenzonalne snimke.

Drugim rečima, gledaoci ne moraju da čekaju da kreatori konvertuju svoje snimke u 3D, mogu to da učine i sami. Nova 3D opcija se nalazi u podešavanjima kvaliteta (zupčanik). Konverzija se izvodi softverski, korišćenjem nekoliko tehnika koje su detaljno opisane ovde.

Na primer, kombinacija karakteristika kao što su boja, prostorni raspored i kretanje, koristi se za procenu dubine. Ona se potom poboljšava kroz proces mašinskog učenja zahvaljujući tome što se sve više povećava broj 3D snimaka.

Krajnji rezultat je 3D video koji je, iako nije kao onaj snimljen trodimenzionalno, svejedno dovoljno dobar, pod uslovom da vam nije teško da ga gledate kroz one neizbežne naočare.

Napomenimo još da je posao koji se odrađuje u pozadini kako bi ovo bilo moguće, nesumnjivo impresivan, jer Jutjub pominje da se obavlja u dosta velikom računarskom oblaku , takodje  da su i potpisali ugovore sa Magisto i Vlix-om Koji ce im osigurati da kvalitet i odrzavanje efekata .

5
IT Vesti / Sta ce se desiti sa skupocenim automobilima , vlasnika Megaupload-a ?
« poslato: April 07, 2012, 09:39:24 posle podne »
Automobili Kima Dotkoma biće prodati na aukciji


SUD U NOVOZELANDSKOM GRADU OKLANDU primio je početkom ove nedelje zahtev tamošnjeg javnog tužioca o produženju roka za zadržavanje imovine Kima Dotkoma, osnivača veb lokacije Megaupload, koji je zajedno sa svojim saradnicima uhapšen u januaru ove godine.

U okviru rasprave o ovom zahtevu obelodanjen je plan o prodaji Dotkomovih automobila koji su zaplenjeni zajedno sa ostalom njegovom imovinom prilikom njegovog hapšenja. Tužioci planiraju da od prodaje više od 20 Dotkomovih automobila ostvare prihod od 6 miliona USD, koji će biti upotrebljeni za plaćanje pravnih troškova.

Raspravu je obeležilo neslaganje između tužilaca i advokata optuženog o legalnosti podnetog zahteva. To je možda i razlog što odluka o prihvatanju ili odbijanju zahteva tužilaca nije doneta na ovom zasedanju suda, već je najavljena za iduću nedelju.

Da podsetimo, sredinom januara na Novom Zelandu uhapšeno je sedam osoba povezanih sa veb lokacijom Megaupload na kojoj se distribuirao različit digitalni sadržaj, uključujući muziku, filmove, TV emisije i e-knjige. Tom lokacijom zajednički upravljaju kompanije Megaupload Limited i Vestor Limited, koje su prema tvrdnjama tužilaca ostvarile prihod od 175 miliona USD od članarine i prodaje oglasnog prostora, dok je oštećenim vlasnicima digitalnog sadržaja naneta šteta u iznosu većem od 500 miliona USD. U optužnici se navodi i da je veb lokaciju Megaupload.com, čiji se serveri nalaze u SAD, Kanadi i Holandiji, dnevno posećivalo oko 50 miliona posetilaca. Jedan od uhapšenih bio je i Kim Dotkom, osnivač lokacije Megaupload, kome preti izručenje u SAD. (M.B.)

6
Fotografije i Dizajn / Najbolja iluzija ikada !
« poslato: April 06, 2012, 10:28:39 posle podne »
Gledajte u crvenu tacku 10 sec (dobro se zagledajte) , videcete da je plavi krug nestao   :flowersmiley:

7
Fotografije i Dizajn / Slika Koja je u stanju da zavara ljudski vid!
« poslato: April 06, 2012, 10:06:23 posle podne »

8
Windows 7/Vista / Odg: Windows 7 i Windows XP problem sa ikonicama
« poslato: April 06, 2012, 10:01:02 posle podne »
Ovako , nekad se dasi kada reinstaliras sistem , OS nece da zapamti polozaje ikonica , uvek ih vraca po defaul-tu. Ja sam imao taj problem kada sam prvi put instalirao Windows 7.

9
Interesantni Sajtovi / Najbolji fejsbuk statusi !
« poslato: April 06, 2012, 09:58:27 posle podne »

Stranica mozda jeste na engleskom  , ali se  moze naci nesto dobro :D

http://www.facebookstatus123.com/

10
Windows 7/Vista / Windows 7 i Windows XP problem sa ikonicama
« poslato: April 06, 2012, 09:11:58 posle podne »

1.Skinite ovo   
2.Kada se zavrsi skidanje, otpakujte layout.zip na vesem desktop-u (ili u folderu , vas izbor).
3.Sada, kopirajte Layout.dll u C:\Windows\System32 (za Windows XP i Vistu) ili C:\WINNT\System32 (za starije verzije Windows-a).
Sada pokrenite fajl Layout.reg to automatski da uradi prave promene u vasoj registri bazi.

Zatim postavite ikonice i restartujte racunar i vidite ima li promena  :king:


12
Svaštara / Igrate Ikarim , onda ce vas ova igrica zanimati !
« poslato: April 06, 2012, 08:40:21 posle podne »
Nije kao IKARIM (nije onlajn) ali su obe radjene po istim principima.


Igrica pocinje u starom vremenu , te se vremenom razvija dok ne dodje 2050 godina tada se poeni iz igrice sakupljaju i bira se pobednik.Tokom igranja naicice te na mnoge izazove , poput krize , ratova , nestasice plemenitih metala.Imace te mogucnost da sagradite koliko zelite gradova , naravno sve ima svoju cenu , moracete da obezbedite hranu , porast kulture mora biti uvek prisutan i time ce te odrzavati vas grad.
U igrici mozete igrati svog omiljenog vladara (18 civilizacija)

Autori igrice Firaxis
Igrica izasla:2010 godine
Ocena sa GM: 9.0

Igricu bih svakom preporucio da kupi original sa expanzijom i apdejtovima :D  :flowersmiley:

Linkovi:
Oficijalni sajt
Vise o Igrici
Igrica na gamespot-u


TRILER


Gameplay


13
IT Vesti / Stize CISPA , najgora od svih , ACTA SOPA i PIPA su bile samo pocetak
« poslato: April 04, 2012, 10:41:42 posle podne »
Tek što se sviet i cybersviet uspeo malo smiriti od šokova zvanih SOPA, PIPA i ACTA, štiže novi i prema svemu sudeći, gori od sva tri navedena zajedno. Američki Kongres već razmatra CISPA-u, novi prijedlog zakona kojim bi se kontrolirao globalni web prostor.Američki Kongres odlučio je definitivno stati na kraj dosadašnjem načinu privatnosti na internetu i američkoj vladi omogućiti neograničen uvid u sve online komunikacije svojih državljana. Posle propasti SOPA-e i PIPA-e, koje su neslavno propale zbog masovne pobune korisnika interneta, sad je u Kongresu novi predlog zakona, HR 3523, poznatiji kao CISPA, koji je gori i opasniji od prethodnika, prenosi RT.Izvor: Dnevnik.hr14
Internet / Kako izmeriti brzinu interneta
« poslato: April 03, 2012, 11:44:30 pre podne »
Sigurno ste nekad hteli da proverite da li imate brzinu za koju placate , zato to i mozete preko OVOG sajta

Pojavice vam se ovakav prozorcic:


Zatim kliknite na Begin Test
Zatim pocinje merenje , moze da potraje ok 30s

Posle toga pojavice vam se:
Download (brzina sa kojom skidate fajlove sa interneta)
 Upload      (brzina kojom ubacujete fajlove na internet )

I pojavice vam se nesto slicno ovom (to je moj rezultat)


15
Video klipovi / 10 najboljih tehnika za samodobranu
« poslato: April 03, 2012, 10:37:34 pre podne »

Stranice: [1] 2 3 ... 22